top of page

Konut Yatırımı Yapacakların Bilmesi Gerekenler

Neredeyse hepimiz her malı edinmeden önce başımızı sokacağımız bir evimiz olsun isteriz. Çoğumuzun çoluğuna çocuğuna bırakmak amacıyla ya da benim olmadı bari onun olsun diyerek çıktığımız konut alma yolunda yanlış bildiğimiz ya da bilmediklerimiz söz konusudur.


Şimdilik sakin buralar ama ilerde değer kazanacak diyerek aldığınız konutların hangi zaman aralığı içerisinde değer kazanacağı, bu süre içerisinde yaptığınız yatırımın doğru yönlenmesi açısından oldukça önemlidir. Yatırım amacı ile alacağınız konut size kısa zamanda yüksek getiri getirebilir durumda iken bir anda değişen nedenler ile her düzen alt üst olabilir. Örnek verecek olursak; hastane, devlet daireleri, okul gibi ulaşım sorunu olmayan ve nüfus açısından yüksek olan bir yerde stüdyo daire alıp kiraya vererek kazanç elde etmek istiyorsunuz. Alımı yaptınız ve bir süre sonra hastane kapandı ya da devlet dairesi yeni adresine taşındı. Memura verdim kiraya dediğiniz ev artık değeri olmayan bir ev haline gelecektir. Özellikle Gaziantep gibi kentsel dönüşüm projeleri kapsamında neredeyse yeni bir şehir inşa edilir durumunda olan yerler için edineceğiniz konutun bulunduğu konum yatırımınızı en çok etkileyecek etkendir.


Konumdan sonra ele alınması gereken diğer detay bina uygunluğudur. Bu aslında çok geniş bir konu demektir. Fiziksel ve dinamik uygunluktan bahsediyoruz. Şehirler kadar o şehrin insanları da farklıdır. Talep gören ev tiplerine yoğunlaşmak gerekir. Oturmak için asla almam diyeceğiniz evler belki de çok da fazla yüksek getiri elde etmenizi sağlayacaktır. Ki bunun en somut örneği stüdyo dairelerdir. Çoğumuzun burası benim salonum kadar dediği evlerden elde edilen gelir o kadar memnun edicidir ki şehrimiz de bu yapılanma oldukça artış göstermiştir.


En önemlisi de alım maliyeti olacaktır. Bir evin alım bedelinin kabul edilebilir fiyatı kira bedelinin 14-16 yıl üzerinden hesaplanmasıdır. Bu mantık şehirden şehre değişiklik gösterir. Bununla beraber ortalama fiyat belirlemek açısından aynı konum ve aynı değerdeki evler ile kıyas yapmak da mümkündür.


Şiringül İnşaat aracılığıyla edineceğiniz her konut hem geri dönüş süresi açısından kazançlı hem de güven içerisinde yaşanacak ya da sunulacak yapılardan oluşmaktadır.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page